Brave New World 2.0 - Nite
Sluit
Sluit

Brave New World 2.0 speelt niet meer. In seizoen 2019-2020 spelen wij BEFORE/AFTER.

Science fiction in het theater, in regie van Guy Weizman (winnaar regie-prijs 2018) met 23 acteurs, dansers en musici.

“De prikkelende inhoud, gecombineerd met het topensemble, maakt Brave new world 2.0 tot één van de meest intrigerende voorstellingen van dit theaterseizoen.” ⭐⭐⭐⭐⭐
(NRC Handelsblad)

Na veel mooie reacties van het publiek, lovende recensies voor de voorstellingen Carrousel en Salam, én het winnen van de regieprijs 2018, verheugen theaterliefhebbers zich op de volgende regie van Guy Weizman. Zowel qua vorm als inhoud zijn Weizmans voorstellingen urgent, vermakelijk en inspirerend.

Brave New World 2.0 onderzoekt de toekomst van de mens. De verdeelde maatschappij die Aldous Huxley in 1932 in zijn roman Brave New World schetste was bedoeld als schrikbeeld, maar doet voor de lezer van nu al herkenbaar aan. Artificial intelligence, robots en hyperintelligente algoritmes scheppen kansen maar dwingen ook tot de vraag: wordt de wereld door technologische ontwikkelingen een betere plek, of vergroten deze ontwikkelingen voornamelijk de al bestaande ongelijkheid tussen de haves en de have-nots?

“Nog even en we vinden het doodnormaal hoe Weizman van al die ingrediënten een spectaculair gerecht kookt” (Dagblad van het Noorden)

Met Brave New World, maar ook het werk van Naomi Klein (This changes everything, No is not enough), Thomas Piketty (Kapitaal in de 21e eeuw) en Yuval Harari (Homo Sapiens, Homo Deus) als inspiratie, herdefiniëren regisseur Guy Weizman en schrijver Rik van den Bos Brave New World tot een overrompelende, in your face en actuele Brave New World 2.0. Een voorstelling met 23 acteurs, dansers en musici die dwingt tot nadenken en handelen.

“Visueel verbluffend spektakel” (de Volkskrant)

 

Language No Problem

 

Deze voorstelling is geschikt voor niet-Nederlandstaligen. Er wordt Nederlands en Engels gesproken, met Engelse boventiteling in ieder theater. Dus Language is no Problem.

 

*** SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT ***
“Het plot focust op drie personages, die hun weg zoeken in een benauwende toekomst. Wereldwijd hebben CEO’s de touwtjes in handen, robots zijn levensecht en mensen worden ‘op kweek’ geboren. Buiten de muren van deze georganiseerde maatschappij leven de verschoppelingen, de mensen die niet mee konden komen of zich niet wilden conformeren, in chaos.

Programmeur Kris (Julia Akkermans) wil uit het systeem breken, maar heeft tegelijk een grote fascinatie voor de androids die – anders dan mensen – nooit in verval raken. Collega Alex (Bien De Moor) houdt krampachtig vast aan haar werk, tot ze gevoelens krijgt voor Evelyn (Angela Herenda) en haar rationalisme langzaam naar de achtergrond verdwijnt. Ook Troy (Bram van der Heijden) probeert zich aan zijn opgelegde rol te ontworstelen. Ze twijfelen en nemen radicale beslissingen. Ondertussen probeert de maatschappij hen, met wisselend succes, terug te dwingen in vertrouwde patronen.“ – NRC Handelsblad

Inleiding voor Onderweg-podcast

Ga jij naar de voorstelling BRAVE NEW WORLD 2.0? Geen tijd, zin of puf om naar de inleiding te gaan, maar ben je wel op zoek naar iets meer achtergrondinformatie? Luister op de fiets of in de auto naar het theater de INLEIDING VOOR ONDERWEG-podcast. Stream hem hierboven, download hem, of speel hem af in je favoriete podcast-app: itunes, stitcher of soundcloud.

NITE staat voor Nationaal Interdisciplinair Theater Ensemble. Onder de noemer NITE maken het Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni + Asko|Schönberg + Slagwerk Den Haag interdisciplinaire voorstellingen. Een samenwerking uit duizenden, die altijd zorgt voor spektakel.

 

Composities tot stand gekomen met steun van FPK.
Filmmateriaal door Oostblok (Lex Vesseur & Jelmer Buitenga)
Campagnebeeld en -stijl door HALIE (Martijn Halie)

Cast: Angela Herenda, Annemieke Mooij, Arno Verbruggen, Bien De Moor, Bram van der Heijden, Camilo Chapela, Georgia Lyell, Harold Luya, Igor Podsiadly, Jeroen Kimman, Jonathan Reus, Joost Bolt, Judith Schuur, Julia Akkermans, Lodewijk Walther Boer, Maya Fridman, Momo Samwel, Noa Eyl, Niels Meliefste, Olaf Ait Tami, Sofiko Nachkebiya, Terencio Douw, Vitaly Medvedev

credits

Guy Weizman

Regisseur

Roni Haver

Choreograaf

Rik van den Bos

Schrijver

Jonathan Reus

Muzikale leiding

Ascon de Nijs

Decorontwerper

Evgeniia Shalimova

Kostuum ontwerp

Tybert Jan Maters

Lichtontwerper

Robbert van Heuven

Dramaturg

Wim de Vries

Regieassistent

Videocollectief WERC

Video ontwerper

David Dramm

Muzikale leiding

Inleiding voor Onderweg-podcast

Ga jij naar de voorstelling BRAVE NEW WORLD 2.0? Geen tijd, zin of puf om naar de inleiding te gaan, maar ben je wel op zoek naar iets meer achtergrondinformatie? Vergeet je het programmaboekje mee te nemen, maar wil je op de terugweg van het theater even horen waar je ook alweer naar hebt zitten kijken? Wij hebben nu de oplossing: een INLEIDING VOOR ONDERWEG.

Op de fiets, in de auto of lopend naar het theater toe hoor je in twintig minuten wat je kunt verwachten. Wat is kunstmatige intelligentie precies? Hoe maak je daar een voorstelling over? Is het nou dans, toneel of theater?

Stream hem hier, download hem, of speel hem af in je favoriete podcast-app: itunes, stitcher of soundcloud.

tourlist

mei
ma 20 mei 20:00
Agenda

Brave New World 2.0

Internationaal Theater Amsterdam
za 18 mei 20:15
Agenda
vr 17 mei 20:15
Agenda
Event
do 16 mei 20:15
Agenda
Event
wo 15 mei 20:00
Agenda
Event
di 14 mei 20:00
Agenda
Event
za 11 mei 20:30
Agenda
Event
vr 10 mei 20:15
Agenda
Event
do 9 mei 20:30
Agenda
Event
wo 8 mei 20:30
Agenda
Event
vr 3 mei 20:15
Agenda
Event
wo 1 mei 20:30
Agenda
Event
apr
di 30 apr 20:30
Agenda
Event
do 25 apr 20:00
Agenda
Event
wo 24 apr 20:15
Agenda
Event
za 20 apr 20:30
Agenda
Event
wo 17 apr 20:15
Agenda
Event
wo 10 apr 20:00
Agenda
Event
di 9 apr 20:00
Agenda
Event
ma 8 apr 20:00
Agenda
Event
do 4 apr 20:15
Agenda
Event
wo 3 apr 20:15
Agenda
Event
di 2 apr 20:00
Agenda
Event
mrt
do 28 mrt 20:15
Agenda
Event
wo 27 mrt 20:15
Agenda
Event
za 23 mrt 20:15
Agenda
Event
vr 22 mrt 20:15
Agenda
Event
do 21 mrt 20:15
Agenda
Event
za 9 mrt 20:15
Agenda
Event
vr 8 mrt 20:15
Agenda
do 7 mrt 20:15
Agenda

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.