Komedie over meer dan 50 jaar gaswinning in Groningen - Nite
Sluit
Sluit

Komedie over meer dan 50 jaar gaswinning in Groningen

Bij het woord ´gaswinning´ barst je niet meteen in lachen uit. Toch maakt Toneelgroep Jan Vos een komedie over meer dan 50 jaar gaswinning in Groningen. Duidelijk een onderwerp voor het Noorden, daarom zijn wij trotse coproducent.  

Dagblad van het Noorden ging in gesprek met regisseur Jeroen van den Berg en schrijver Tjeerd Bischoff over GAS, het verhaal van een vluchtige bodemschat geproduceerd door Toneelgroep Jan Vos i.s.m. Noord Nederlands Toneel.

 

GAS is vooral een komisch familieverhaal maar dit betekent niet dat het schadeverhaal en de dramatische gevolgen die dit met zich meebracht onbesproken blijven. De makers willen niet met een vinger wijzen naar bepaalde organisaties en proberen zo goed mogelijk de verschillende verhalen van betrokkenen te vertellen. Van den Berg: “We willen laten zien wat de bevingen voor de mensen in het gebied betekent, maar ook wat het doet met mensen die aan de andere kant staan. Die bij de NAM in dienst zijn”. Dit zorgt voor een verrassend en bijzonder komische voorstelling over het onderwerp wat ons Groningers al decennia lang bezighoudt: GAS!

 

Lees het hele artikel hier

 

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.