Educatie - Nite
Sluit
Sluit

We weten niet alles.
We weten niets.
We stellen vragen.

Leren staat bij NITE en Club Guy & Roni centraal; elke dag leren we van elkaar, proberen we onze eigen vooroordelen te bevragen, en uit onze eigen comfortzone te stappen. Deze houding die gebruikelijk is tijdens een artistiek proces kun je op veel manieren ook in je eigen leven toepassen. Heb je interesse om met je leerlingen of studenten kennis te maken met NITE en/of Club Guy & Roni?  

Dat kan op verschillende manieren: Bij ons in huis, tijdens een voorstellingsbezoek of bij jullie op school!  

“Een beweging starten is een energieke vorm van samenwerken. Het past bij onze ambitie. Wat we te vertellen hebben gaat over hoe ons werk tot stand komt, over onze waarden en overtuigingen, over waarom we theater maken.” – Guy Weizman, artistiek directeur NITE + Club Guy & Roni 

Meedoen, uitwisselen en ‘erbij horen’ kan bij ons zowel binnen- als buitenschools. Het buitenschoolse aanbod is gebundeld in Club NITE en Bab Ad-daar. Leerlingen die graag meer willen weten of in hun vrije tijd mee willen doen aan onze activiteiten, zijn welkom in deze communities.

De mogelijkheden onder schooltijd en/of in klassenverband vind je op deze pagina. 

Onze educatieplannen geven we het liefst samen met (onderwijs) professionals vorm, dus als je ideeën of vragen hebt laat het ons graag weten!

contact

De ontmoeting en aansluiting bij ‘het onderwijs’ is voor ons van zeer groot belang; op deze manier bereiken we (jonge) mensen en werken we aan kansengelijkheid als het gaat om toegang tot cultureel aanbod. Daarnaast biedt het ons de mogelijkheid om kennis te maken en geïnspireerd te raken door jongeren te spreken die niet zomaar bij ons binnen zouden stappen. 

Met ons educatieaanbod willen we bijdragen aan een betekenisvolle onderwijservaringen en hopen we te kunnen ondersteunen in de missie die scholen hebben voor hun leerlingen. Wij zien de ontmoeting met ons publiek als een gespreksruimte waar op een gelijkwaardige manier van elkaar geleerd kan worden; dat kan door te praten en door te maken. Graag ontmoeten we jullie op verschillende manieren binnen en buiten schooltijd.  

NITE HOMEBASE
Onze thuishaven is Groningen. Daar bedenken we en maken we (de meeste) voorstellingen in De Machinefabriek en in onze studio’s op De Kunstwerf; een bruisende en inspirerende plek waar verschillende gezelschappen in culturele instellingen gevestigd zijn. Graag verwelkomen we jonge mensen om wederzijds kennis te maken via een repetitie bezoek/ workshop en/of korte rondleiding door onze werkplek.

NITE on TOUR
Per jaar maken we zo’n drie of vier reizende producties. Twee grote zaal producties, en twee kleine zaal producties. Daarnaast spelen we vaak nog een festivalvoorstelling of special (zoals Weekend Break). De meeste van onze voorstellingen zijn uitermate geschikt om met leerlingen te bezoeken. 

We bekijken per productie voor welke leeftijd de voorstelling geschikt is. Onze makers krijgen de specifieke opdracht mee om werk te maken dat geschikt is om met een klas te bezoeken, per voorstelling geven wij een leeftijdsadvies en thema/kijkwijzer. Bij alle voorstellingen maken we educatieprogramma’s die de leerlingen voorbereiden op hun bezoek, die programma’s wisselen in vorm. Bij voorstellingen wordt ook vaak een inleiding ontwikkeld die ook op school gegeven kan worden. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

NITE at SCHOOL
Omdat we ook graag kennismaken met jullie leefwereld en omgeving hebben we twee voorstellingen ontwikkelen we voorstellingen die we op school kunnen komen spelen. Dit seizoen is dat FREEDOM at SCHOOL

Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om (niet) voorstelling gerelateerde Workshops aan te vragen.  

Meer informatie of een (prijs) aanvraag doen betreft bovenstaande onderdelen, kan via onderstaand formulier.

Educatie

 

Contact:
Anouk Rutten (Interim Hoofd Educatie)
anouk@nite.nl

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.