Paul van der Laan - Nite
Sluit
Sluit

Paul van der Laan

Acteur

BIO Paul van der Laan
Van der Laan is in 1996 zijn theatercarrière begonnen bij mimetheatergroep Bambie, waar hij mede-oprichter van is. Van de twintig voorstellingen die de groep nu rijk is, vormen beweging en beeld de kern. Langzamerhand ontstond bij Paul de behoefte om zich ook in tekst te verdiepen. Dit resulteerde in een aantal rollen bij andere gezelschappen en in een solo, die komend seizoen in première gaat in theater Frascati in Amsterdam. Toen Lotte Dunselman hem vroeg voor De Poolse Bruid, had hij weinig bedenktijd nodig: ‘Het is een nieuwe uitdaging voor mij, zowel om met actrice Lotte Dunselman te spelen, maar ook om me de eigenzinnige theatertekst van Jibbe Willems eigen te maken. Wat ik zo bijzonder vindt aan zijn teksten dat ze altijd ruimte openlaten voor mijn eigen interpretatie. Ze spreken mijn verbeelding aan, Willems is een dichter die van zijn acteurs poëten maakt. En daarom wil ik heel graag mijn tanden zetten in zijn tekst. Ik denk dat mijn achtergrond als mimespeler iets bijzonders gaat toevoegen aan wat hij schrijft. En wat Lotte betreft: zij is een enorm veelzijdig actrice, die taal en beweging moeiteloos verbindt. Sterker nog, bij haar zijn het geen gescheiden werelden. Als zij speelt, is het of zij denkt met haar lichaam en beweegt met haar woorden. Daar ben ik ook naar op zoek in mijn eigen werk, en daarom denk ik dat deze voorstelling het beste in ons naar boven.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.